Kimi: "Het ziet er goed uit"

Mischa (HPoi)
Kimi Räikkönen is er van overtuigd dat de rest van het seizoen McLaren een sterk team zal zijn. Räikkönen: "Het zal moeilijk zijn om altijd te winnen maar het team zal zijn uiterste best doen. Hopenlijk winnen we dit seizoen nog meerdere races."

Kimi is in zijn nopjes nu het zo goed gaat. "De start van het seizoen was zwaar, maar we hebben keihard gewerkt. Dat heeft zich nu uitbetaald in goede resultaten en hopenlijk kunnen we dat vasthouden. Het was een goede dag voor het team, vanaf de tiende plaats starten en dan winnen. Misschien konden mensen niet geloven dat we dat zouden kunnen maar we hadden op vrijdag al een zeer sterke wagen."

McLaren werd wild wakker geschud bij de opening van het seizoen. Ferrari sloeg iedereen om de oren en ook McLaren kon Ferrari niet bijbenen. Sterker nog, McLaren zag in de eerste drie races al vier keer een wagen de race verlaten. Het team gaf toe dat de MP4-19 niet zo goed was als gedacht en begon aan een nieuwe ontwikkeling in een poging Ferrari te verslaan.

Kimi wist dit seizoen in Silverstone zijn eerste pole position te halen, de tweede race met de nieuwe McLaren. Hij werd tweede en dat was de eerste podium-finish voor het team dit seizoen. Daarna zakten de resultaten en prestaties van Mclaren weer in maar afgelopen weekend liet Mclaren met Räikkönen eindelijk weer eens zijn tanden zien.