Brandt vrijgesproken

Maurice (mbn)
Christophe Brandt is door de Belgische wielerbond vrijgesproken. Hoewel in de Tour de France sporen van Methadon bij hem werden aangetroffen, gelooft de bond dat er geen opzet in het spel was.

Brandt werd direct uit de Tour de France gehaald en later door Lotto - Domo ontslagen. Brandt bleef beweren geen idee te hebben hoe de Methadon in zijn lichaam kwam. Na enig onderzoekswerk kwam hij met het verhaal naar boven van voedingssupplementen die door onzorgvuldig werk met Methadon in aanraking zouden zijn gekomen.

De Belgische wielerunie gelooft dit verhaal en vindt het dan ook niet de schuld van de renner: "Brandt had aminozuren besteld in de vorm van kleine capsules. Dat is geen probleem. Methadon werd gebruikt voor een andere bereiding. Die kwamen echter in Brandts capsules terecht."

Brandt toonde zich opgelucht over de vrijspraak en gaat op zoek naar een nieuwe ploeg: "Ik ben uiteraard opgelucht. Ik zat al anderhalve maand te wachten op dit bericht. In mijn ogen is het belangrijkste dat ik nu op zoek kan naar een werkgever. Dan kan ik eindelijk weer aan de slag."