De Minardi-coureurs in 2005

Mischa (HPoi)
Het Formule 1 team Minardi zal aan het eind van dit seizoen waarschijnlijk een paar coureurs laten testen. De bedoeling is om een paar goede coureurs eruit te pikken die volgend seizoen voor Minardi aan de slag kunnen.

De Australiërs Will Power en Will Davison komen voor deze test in aanmerking. Evenals de Portugees Tiago Monteiro en de Rus Sergey Zlobin. Waarschijnlijk zullen er ook nog andere coureurs testen. Geruchten gaan dat Franck Montagny, nu werkzaam bij Renault en Ryan Briscoe, werkzaam bij Toyota, ook in beeld zijn voor deze Minardi-test. Montagny en Briscoe zouden dan bij Minardi ervaring kunnen opdoen waarna zij het seizoen daarop kunnen instromen bij Toyota of Renault.

Zsolt Baumgartner en Gianmaria Bruni blinken geen van tweeën uit dit seizoen. Maar door het gebrek aan geld heeft Minardi geen keus en moet het wel 'pay-drivers' aannemen. Het ziet er naar uit dat dit volgend seizoen niet gaat veranderen. Tenzij het idee van Renault en Toyota doorgaat. Montagny en Briscoe staan bekend als talentvolle coureurs.