Baanwielrenners door naar hoofdtoernooi

Maurice (mbn)
Bij het baanwielrennen hebben Theo Bos en Teun Mulder bij de mannen en Yvonne Hijgenaar bij de vrouwen zich op de sprint geplaatst voor het hoofdtoernooi. Ook bij de ploegenachtervolging plaatste Nederland zich voor het hoofdtoernooi.

Bij de sprint zette Theo Bos een tweede tijd op de klokken. Alleen de Australiër Ryan Bayley was sneller. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft hij de Koreaan Hee Chun Yang. Teun Mulder zette een twaalfde tijd neer en was daarmee ruim bij de eerste zestien die doorgingen naar het hoofdtoernooi. Daar komt hij uit tegen de Pool Damian Zielinski.

Yvonne Hijgenaar liet zien ook nog steeds sterk te zijn. Zij zette een vijfde tijd neer en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi. daar treft zij de Venozolaanse Daniela Greluis Larreal Chirinos.

Bij de ploegenachtervolging behaalde ook het Nederlands team, bestaande uit Peter Schep, Levi Heimans, Jeroen Straathof en Jens Mouris, het hoofdtoernooi. Ze reden de vijfde tijd. In het hoofdtoernooi komen ze uit tegen Duitsland, dat met de vierde tijd net iets sneller was.