Zilver bezorgt Paulinho werk

Redactie FOK!frontpage
Bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen was hij nog de grote verrassing, na het behalen van de zilveren medaille achter winnaar Paolo Bettini wil iedereen hem hebben. Sergio Paulinho is hot dit moment.

Met name de Spaanse teams zitten achter Paulinho aan. Volgend jaar moeten er meer kilometers gereden worden in de Pro Tour, extra mankracht is altijd welkom, en als deze toevallig ook nog kan winnen is dit alleen maar beter. Verschillende teams hebben de telefoon al gepakt. Manolo Saiz bijvoorbeeld van Liberty Seguros is zeer gecharmeerd van de renner uit Portugal. De huidige werkgever van Paulinho, LA-Pecol, weet dat als ze hem willen behouden het doorlopende contract, tot eind 2005, sterk verbeterd zal moeten worden, anders is de vogel gevlogen.

Paulinho was voor het Noord-Europese publiek de grote onbekende, in het peloton was hij overigens niet onbekend. Dit jaar won hij al het nationale kampioenschap tijdrijden en twee ritten in de ronde van Portugal. De 24-jarige Portugees is een mannetje om in de gaten te houden de komende jaren, als hij zich kan verbinden aan een grote ploeg.