Jordan-test Albers uitgesteld

Maurice (mbn)
De test van Christijan Albers bij Jordan is uitgesteld tot december. Albers wil zich voorlopig richten op het DTM.

Een gesprek tussen Trust-baas Michel Perridon, Jordan en Albers en zijn management heeft opgeleverd dat zijn test in september wordt uitgesteld tot december. De reactie van Mercedes-baas Norbert Haug op de test en de slechte prestaties van Albers van de laatste races, dwingen de coureur om zijn volledige aandacht op het DTM te houden. Daar hoopt hij nog het kampioenschap te kunnen pakken.

Albers vertelde over het uitstel: "In overleg met mijn sponsor, Jordan Grand Prix Team en mijn management is besloten de testsessie uit te stellen. Ik ben erg enthousiast over de test bij Jordan en waardeer hun flexibiliteit. Na dit DTM-seizoen ga ik me daarop goed voorbereiden. Ik wil aan het team laten zien dat ik thuishoor in de Formule 1. Die raceklasse is mijn ultieme doel en ik hoop een coureur te kunnen worden bij een van de topteams."

Ondertussen blijft Albers wel bezig met de zoektocht naar een F1-stoeltje voor volgend seizoen. Een van de volgende dagen gaat hij samen met zijn manager Lodewijk Varossieau en Trust-baas Michel Perridon op bezoek bij Peter Sauber. "We gaan er gewoon een kopje koffie drinken en kennis maken", stelde de manager van Albers.