Ralf Schumacher richt zich op Monza

Maurice (mbn)
Ralf Schumacher richt zich op een terugkeer op Monza. Daarvoor zal hij nog wel enkele stevige tests moeten doorstaan om aan te tonen dat hij hersteld is.

Eerder bleken zijn ruggewervels al flink aangesterkt, maar de doktoren willen Ralf Schumacher pas vrijgeven als die bijna geheel op oude sterkte zijn. Indien hij eerder zou gaan racen en een klap zou oplopen als op Indianapolis, dan zou hij verlamd kunnen raken. Doktoren, team en Ralf Schumacher hebben nu besloten dat Monza een mooi punt is om naartoe te werken. Spa-Francorchamps zal hij nog moeten missen.

Voor hij weer mag racen zal hij echter een aantal tests moeten doorstaan. Allereerst zal zijn eigen dokter Ralf testen of hij klaar is voor alle tests. Daarnaast zal Formule 1-dokter Sid Watkins hem testen, voor hij toestaat dat Ralf weer Formule 1 gaat rijden. Williams hoopt Ralf ook nog vooraf tijdens een test op Monza te kunnen laten rijden, om zo te bekijken of hij in de auto geen pijn of angst heeft.

Het Williams-team gaf een verklaring over de rentree van Ralf Schumacher uit: "Ralf is vastbesloten om zo snel mogelijk weer in de FW26 te komen rijden om het team te helpen kampioenschapspunten te halen. Als hij volledig hersteld is kan de test op Monza zijn return in de cockpit betekenen."