IOC stelt hoorzitting atleten uit

Olga (Nuongirl)
Het Internationaal Olympische comite, IOC, heeft de hoorzitting van de twee Griekse atleten Kostás Kéderis en Ekateríni Thánou uitgesteld tot aankomende maandag.

Het tweetal had zich vrijdag moeten verantwoorden voor het niet verschijnen bij een dopingcontrole , maar beide sprinters liggen in het ziekenhuis door hun betrokkenheid bij een motorongeluk donderdag.

Kéderis, vier jaar geleden de verrassende winnaar op de 200 meter, en Thánou die in Sydney zilver won op de 100 meter, kwamen donderdag niet opdagen bij een aangekondigde dopingcontrole. Later die dag kregen de twee een motorongeluk, en moeten nu nog minimaal 48 uur in het ziekenhuis verblijven.

Opmerkelijk aan de hele zaak is dat Kéderis en Thánou afgelopen week ook al een dopingcontrole van de IAAF in Chicago misten doordat ze een dag eerder dan gepland naar Athene vertrokken vanuit hun trainingskamp. Normaal gezien staat er op het wegblijven bij een dopingtest, dat wordt gezien als een schuldbekentenis, een schorsing. Kéderis en Thánou riskeren daardoor een schorsing voor twee jaar.