Williams beantwoordt BAR

Maurice (mbn)
Het Williams-team heeft publiekelijk gereageerd op de berichten van BAR. Volgens Williams brengt BAR valse informatie naar buiten.

Williams blijft erbij dat Jenson Button in 2005 voor het team zal rijden. De informatie die BAR tot nu toe naar buiten heeft gebracht klopt volgens het team niet en daarom zien ze geen reden om aan te nemen dat Button een doorlopend contract heeft bij BAR.

Ter verduidelijking bracht Williams een aantal punten onder de aandacht:
1) Het Contracts Recognition Board (CRB) is geen onderdeel van de FIA. Het is een orgaan opgezet door de F1-teams, de houder van de commerciële F1-rechten (FOM) en de de FIA. Het CRB heeft dan ook geen juridische rechtspositie met betrekking tot de FIA.

2) Het CRB heeft nooit aan BAR bevestigd dat het contract rechtsgeldig is. Ze hebben alleen verklaard de aanmelding van het contract tijdig te hebben ontvangen.

3) Er is nog geen duidelijkheid over de rechtsgeldigheid van het contract van BAR met Button.

4) Williams heeft een contract met Button wat op 22 oktober 2002 is gedeponeerd bij het CRB. Daarvan heeft Williams tevens een ontvangsbevestiging.

5) Naar de mening van het Williams-team heeft BAR fouten gemaakt bij het naleven van optie clausules in het contract van Jenson Button en daarom zou het contract van BAR verlopen zijn en is het contract van Williams geldig.

6) Het CRB zal nooit een finale juridische uitspraak doen in contractzaken. Daarvoor zal men zich tot de lokale juridische authoriteiten moeten wenden.