Goed startveld Eneco Tour

Maurice (mbn)
Het startveld voor de Ronde van Nederland, tegenwoordig Eneco Tour, is vandaag bekend gemaakt. Met vijf voormalige winnaars is er een sterk startveld.

Leon van Bon, Erik Dekker, Sergei Gontschar, Kim Kirchen en de winnaar van vorig jaar, Viatcheslav Ekimov, zullen als voormalige winnaars ook dit jaar aan de start verschijnen. Daarnaast worden ook Floyd Landis, Jens Voigt en Michael Boogerd als kanshebbers voor de eindoverwinning genoemd. De Ronde van Nederland duurt van 24 tot en met 28 augustus.

Vanwege de vlakke etappes zullen ook sprinters Robbie McEwen en Alessandro Petacchi deelnemen en misschien voegt Erik Zabel zich daar nog bij. Dit jaar is er wel door een uitstapje naar Duitsland een extra heuveletappe bijgekomen. De voorlaatste etappe voert door de Eifel, terwijl de laatste etappe, de koninginnerit, traditioneel door het Limburgse heuvelland voert.

Waarschijnlijk is het de laatste keer dat de Ronde van Nederland zal worden verreden. Voor de Pro Tour is de Ronde van de Benelux in het programma opgenomen. Voor de organisatie daarvan zijn de organisaties van de nationale rondes van Nederland, België en Luxemburg in gesprek.