Nederlanders tevreden in Athene

Maurice (mbn)
De Nederlandse sporters voor de Olympische Spelen zijn tevreden over de faciliteiten die ze tot nu toe hebben. De sportfaciliteiten, maar ook de omliggende zaken zijn goed geregeld.

De Nederlandse zwemmers arriveerden vrijdag in Athene en trainden sindsdien enkele keren in het olympisch bad. Zowel het zwembad als de faciliteiten daaromheen worden als positief ervaren door de zwemmers. Het transport van het dorp naar het zwembad verloopt goed en de zwemmers hebben bij het zwembad een plek voor de fysiotherapeuten met airconditioning.

Teammanager René Dekker vertelde over de ervaringen: "Het ziet er allemaal goed uit, het bad is uit 1991, maar is mooi aangekleed. Het voordeel is dat de meeste landen pas later arriveren, dus we hebbende eerste dagen lekker rustig kunnen trainen en aan de omstandigheden kunnen wennen."

De hockeysters moeten zich wel aanpassen aan het trainen in de zon, maar zijn ook tevreden. Voordeel is dat ze net van een toernooi in Zuid-Spanje en wat meer aan de warmte gewend zijn. Wel maken ze gebruik van de speciale koelvesten die NOCNSF hen ter beschikking heeft gesteld.

Hockeyster Mijntje Donners vindt de appartementen in het olympisch dorp leuk geworden: "We zitten met acht meiden in een appartement met vier slaapkamers, twee badkamers en een algemene huiskamer, hartstikke leuke huizen."