Button blijft bij zijn besluit

Maurice (mbn)
Het gesprek tussen Jenson Button en BAR is positief verlopen. Het heeft echter geen oplossingen gebracht.

Jenson Button was na het gesprek positief en vertelde: "Onder deze omstandigheden was de bijeenkomst constructief. David (Richards, red.) zal nu geen twijfel meer hebben over mijn intentie om voor Williams te gaan rijden. Mijn contractuele positie staat dit toe. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik niet voor geld verhuis en mijn motivatie is dat ik wereldkampioen wil worden. Ik weet zeker dat hij dit als competitief persoon begrijpt."

Teambaas David Richards van BAR staat de overgang niet zonder meer toe. Na het gesprek vertelde hij: "Er is totaal geen kans dat ik nu terug deins. Die gast heeft een contract met ons team. We praten hier over een punt van integriteit. Je kan niet zo maar onder je verantwoordelijkheden uitkomen. Ik heb ook nog brieven gekregen van verschillende teambazen die mijn positie steunen en ook vinden dat dit soort gedrag gestopt moet worden."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone lijkt zich ook in de zaak te gaan mengen. Hij vertelde dat de zaak zal worden onderzocht. Als het contract rechtsgeldig is en Button dat contract breekt, dan kan hem zijn superlicentie worden afgenomen, waardoor hij niet voor Williams zal kunnen rijden. Ecclestone vindt wel dat, ook al zou Button door een foutje in het contract wegkunnen, Button moreel verplicht is om bij BAR te blijven. Rijders moeten zich aan hun afspraken en beloftes houden, vindt Ecclestone.