Bouwactiviteiten Athene afgerond

Maurice (mbn)
Het organisatiecomité van de Olympische Spelen heeft de bouwactiviteiten voor de Olympische Spelen voor afgerond verklaard. Het wel of niet gereedkomen van de faciliteiten heeft in het afgelopen jaar voor veel discussie gezorgd.

De bouw liep verschillende keren zodanig achter dat het organisatiecomité waarschuwingen kreeg van het IOC. Met een sprint op het eind en het schrappen van enkele onderdelen van gebouwen, zoals het dak op het zwemstadion, is alles toch nog op tijd afgerond.

Voorzitter Janna Daskalaki-Angelopoulou van het organisatiecomité ATHOC maakte met trots de afronding bekend: "Na vier jaar keihard werken is het moment gekomen: Athene is er klaar voor. De inwoners van Athene dragen met trots de Olympische kleuren."

De Griekse premier Karamanlis is het daarmee eens: "Griekenland is klaar voor buitengewone en veilige Spelen, voor geweldige dagen van sport en cultuur. Ik wil alle Grieken danken voor al het harde werk vande afgelopen weken." Ook IOC-voorzitter Rogge gelooft erin dat deze spelen goed gaan worden: "We zijn zeker, het zullen zeer, zeer zeker hele goede Spelen worden."