BAR stelt Button deadline

Maurice (mbn)
BAR heeft een deadline gesteld aan Jenson Button en zijn management. Ze willen voor maandag een ontmoeting met Button en zijn management.

Sinds het bekend maken van Williams dat Button voor dat team zal gaan rijden, wil BAR de coureur te spreken krijgen. Voorlopig is dat het team nog niet gelukt. Het team wil tekst en uitleg over de redenen waarom Button denkt bij BAR te kunnen vertrekken. Als maandag nog geen ontmoeting is geregeld, zal het team actie ondernemen om Button aan zijn contract te houden.

BAR heeft de optie in het contract van Button verzilverd en daarmee het contract tot 2005 verlengd. Op 20 juli heeft dit plaatsgevonden en ruim voor de in de optie opgenomen uiterste datum van 31 juli hebben Jenson Button en zijn manangement hiervan bericht ontvangen. Het team is dan ook verbaasd dat Button denkt geen contractuele verplichtingen jegens BAR te hebben voor 2005.

Teambaas David Richards vindt dat Button een morele verplichting heeft contact op te nemen met het team: "Hij heeft een duidelijke verantwoordelijkheid naar iedereen die de afgelopen twee jaar met hem werkte om uit te leggen wat er aan de hand is."

Hij vertelde over het ultimatum: "Als we voor maandagavond geen bespreking met Jenson kunnen hebben om dit uit te spreken, dan zullen we het proces om onze rechten geldend bij het contract te bekrachtigen in gang zetten zonder voorafgaande waarschuwing."