Button vertrekt naar Williams

Maurice (mbn)
Williams heeft aangekondigd dat ze voor het volgend seizoen Jenson Button hebben vastgelegd. Een zeer opmerkelijke stap vanwege het doorlopende contract van Button bij BAR.

Met het vastleggen van Button heeft Williams de line-up voor volgend jaar ingevuld. Button reed in 2000 ook al voor Williams, maar werd na dat seizoen vervangen door Juan Pablo Montoya.

Frank Williams vertelde over Button: "Er is een lange verhouding tussen het BMW-Williams team en Jenson. Hij begon zijn Formule 1 carrière zelfs bij ons in 2000. We hebben tot op de dag van vandaag een goede relatie onderhouden en ik ben blij dat één van de meest talentvolle rijders in de Formule 1 de kans om bij ons terug te keren heeft geaccepteerd."

Jenson Button reageerde tevreden: "Ik ben erg tevreden dat ik de optie had om bij BMW-Williams terug te keren. In de tussentijd blijf ik mij volledig richten op dit seizoen. Ik heb het volledige vertrouwen dat de investeringen in de wagen en het talent bij Williams, voor mij het beste platform bieden om wereldkampioen te worden."

BAR reageerde verbaasd en boos op het nieuws en zal bekijken in hoeverre de actie juridisch klopt. Het management van Button zou een clausule in het contract van Button hebben gevonden die het contract zou ontbinden als Honda het team niet meer volledig zou steunen. Button's management heeft BAR op de hoogte gesteld van het ontbinden van het contract en vervolgens contact opgenomen met Williams om aan te geven dat Button vrij voor een overgang was. Daarna is het in een stroomversnelling gekomen.