Dream Team heeft slechte start

Maurice (mbn)
In de voorbereidingscampagne naar de Olympische Spelen heeft het Amerrikaanse Dream Team IV een slechte start gemaakt. Het verloor met 78-95 van Italië.

Voor de vierde keer komt de Amerikaanse basketbalploeg met een sterrenformatie naar de Olympische Spelen. Echter een flink aantal sterren, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant, Kevin Garnett, Karl Malone, Tracy McGrady Jason Kidd, Ray Allen en Ben Wallace, bedankten voor de eer. Enkele sterren die wel in Athene zullen spelen zijn LeBron James, Tim Duncan en Allen Iverson.

Het is echter niet meer zo vanzelfsprekend dat Amerika de gouden medaille gaat pakken. Een aantal andere landen is dichterbij gekomen. Italië bewees dat. Tijdens het inspelen gaven de Amerikanen een show weg, maar in de wedstrijd was Italië gewoon beter. Vanachter de 3-puntslijn scoorden de Italianen er lustig op los en zetten zo de Amerikaanse sterren te kijk. Tijdens de Olympische Spelen zullen Servië en Montenegro, Litouwen, Spanje en Argentinië de grootste uitdagers van Amerika worden in het basketbaltoernooi.

De Amerikaanse coach Larry Brown, die afgelopen seizoen met Detroit Pistons zijn eerste NBA-titel veroverde, beseft dat het niet gemakkelijk gaat worden: "We hebben daarom bewust voor een zwaar oefenprogramma gekozen. De spelers kunnen alvast wennen aan de Europese manier van fluiten en aan de vijandige sfeer die we op onze weg ongetwijfeld zullen tegenkomen."

Ook speler Tim Duncan beseft dat sinds Barcelona het anders is geworden: "Sinds die tijd is onze favorietenrol steeds een beetje afgebrokkeld. We zullen ons goed moeten wapenen. Geen enkel land is bang voor ons. Iedereen wil ons opjagen en verslaan."