Helft toegangskaarten OS verkocht

Maurice (mbn)
De organisatie van de Olympische Spelen heeft bekend gemaakt dat, met nog tien dagen te gaan tot de start, slechts de helft van de toegangskaarten zijn verkocht.

Vooral kwalificatierondes van verschillende sporten doen het slecht qua kaartverkoop. De openings- en slotcermonie zijn wel zo goed als uitverkocht. Er werd juist verwacht dat de Olympische Spelen meer bezoekers zou trekken dan die van Sydney, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van dichtbevolkte gebieden.

Een woordvoerder van de organisatie vertelde: "We hebben 2,2 miljoen van de 5,3 miljoen kaarten verkocht. Dat komt neer op 157 miljoen euro, 86 procent van de gebudgetteerde opbrengst." Om de gebutgeteerde opbrengst nog te behalen zullen in totaal 3,4 miljoen kaarten moeten worden verkocht.

Vooral de Grieken zelf lijken niet warm te lopen voor de Spelen. Slechts 7 op de honderd Grieken hadden in juli een kaart voor het evenement. In de hoop nog veel kaarten te kunnen verkopen worden door de organisatie extra verkooppunten in Athene ingericht.