Fromentine opening Tour 2005

Redactie FOK!frontpage
De Tour de France is nog geen twee weken geleden geëindigd, maar dat heeft de organisatie van de Tour de France er niet van weerhouden om het begin van volgend jaar alvast bekend te maken.

Startte dit jaar de Tour nog buiten Frankrijk, komend jaar is weer een Franse startplaats gekozen. De Tour start volgend jaar in de Vendeé, laatste keer dat de Tour daar startte was in 1999. Velen herinneren zich dit nog door de Passage du Gois, hier verloor Alex Zulle destijds de Tour en liep ook Michael Boogerd zeven minuten achterstand op.

Twee juli 2005 wordt de Tour begonnen met een individuele tijdrit over 19 kilometer tussen Fromentine en het eilandje Noirmoutier. Doordat het langer dan tien kilometer is kan het geen proloog worden, hierdoor zullen de resterende tijdritten in de Tour korter zijn. Deze zijn overigen nog niet bekend gemaakt.

De tweede etappe start verder landinwaarts in Challans, na een rit over 185 kilometer ligt de meet in Les Essarts. De derde etappe is nog niet geheel onthuld, alleen de startplaats, Châtaigneraie, is bekend gemaakt. Vanuit Châtaigneraie wordt richting Cholet gereden waarna de Vendeé verlaten wordt.