Rechtbank wijst eis Napoli af

Olga (Nuongirl)
Een Italiaanse rechtbank heeft het protest van de voetbalclub Napoli tegen uitsluiting uit de Serie B afgewezen. De club heeft een schuld van 70 miljoen euro en mag daarom niet meedoen met de Italiaanse competitie.

De club, Italiaans kampioen in 1987 en 1990, kreeg geen licentie voor het nieuwe seizoen en stapte naar de rechter. De club kan nog in hoger beroep, maar algemeen wordt verwacht dat de club gaat verdwijnen en misschien onder een nieuwe naam gaat starten.

De regering in Italie staat toe dat steden wiens voetbalclub failliet gaan, de vergunning aan een andere voetbalvereniging mogen geven. Er zouden al vier bedrijven interesse hebben in de rechten en Perugia-voorzitter Luciano Gaucci en Siena-baas Paolo De Luca hebben verregaande plannen om een Napelse voetbalclub op te richten.

Als de nieuwe club er zou komen, dan start die waarschijnlijk in de Italiaanse derde divisie, Serie C1. Toen Fiorentina twee jaar geleden failliet ging, moesten zij daar ook starten, en vanaf aankomend seizoen spelen zij alweer in de Serie A.