Akkoord KNVB Van Basten Van 't Schip

Maurice (mbn)
De Telegraaf meldt dat er gisterenavond een akkoord is bereikt tussen de KNVB en de trainers Marco van Basten en John van 't Schip. De twee gaan voor vier jaar aan de slag als bondscoaches.

Naar verluidt zal de KNVB vanmiddag een persbericht uitgeven waarin het nieuws wordt bekend gemaakt. De presentatie van de twee moet echter nog vier dagen wachten, omdat ze eerst het trainingskamp met Jong Ajax willen afmaken. Bij die presentatie zal hoogstwaarschijnlijk ook het begeleidingsteam worden bekend gemaakt.

Van Basten en Van 't Schip tekenen een contract tot 2008. Hoewel er wel evaluatiemomenten in zitten, zitten er geen prestatieclausules in het contract. Van Basten zal het aanspreekpunt worden bij Oranje. Het begeleidingsteam zal waarschijnlijk bestaan uit assistent-trainer Rob Witschge, keeperstrainer Stanly Menzo en perschef Kees Jansma.

Update:
De KNVB heeft inmiddels het akkoord met Van Basten en Van 't Schip bevestigd. De nieuwe technische staf van het Nederlands elftal zal aankomende maandag, 2 augustus, in Zeist worden gepresenteerd.