Armstrong twijfelt over de Tour 2005

Maurice (mbn)
Nu het praktisch zeker is dat Lance Armstrong het record van zes touroverwinningen achter elkaar gaat zetten, beginnen de mensen zich af te vragen of hij zal terugkomen om een zevende touroverwinning na te streven.

Voor de nieuwe sponsor van de ploeg, Discovery Channel, heeft Armstrong beloftes moeten doen over hoe lang hij nog door fietst. Zeker is dat hij in ieder geval volgend jaar nog in het profpeloton meerijdt. Onzeker is of hij dat ook zal doen tijden de Tour de France van 2005.

Woordvoerder Jörg Müller van de US Postal denkt dat de kans 50 procent is dat Armstrong er volgend jaar weer bij is. Ploegleider Johan Bruyneel denkt dat Armstrong de verleiding niet kan weerstaan: "Hij fietst volgend jaar en Lance zal moeite hebben zich te motiveren als hij geen Ronde van Frankrijk rijdt."

En Armstrong zelf, die weet het nog niet: "Het is eenvoudig om twee dagen voor het einde van de Tour, als iedereen helemaal stuk zit, te roepen dat je niet meer terugkomt. Maar dan is het straks december en dan begint iedereen weer over de Tour te praten. Ik zeg niet dat ik niet meer terugkom. Maar aan de andere kant zijn er zeker nog een paar dingen die ik ook nog wil doen. Bijvoorbeeld klassiekers en het werelduurrecord. En die races vereisen een andere aanpak."

Ondertussen schrijft de New York Times dat Armstrong volgend jaar niet, maar in 2006 wel de Tour zal rijden. Hij zou volgens de krant in 2005 Giro d'Italia en de Vuelta a España willen rijden en uiteraard ook willen winnen.