Van Heeswijk kopman in ploeg OS

Maurice (mbn)
Gerrie Knetemann heeft in de wegploeg voor de Olympische Spelen in Athene een belangrijke rol in gedachten voor Max van heeswijk. Hij ziet hem als een van de kanshebbers voor de Olympische titel.

In de wegploeg zijn opgenomen Erik Dekker, Michael Boogerd, Karsten Kroon, Servais Knaven en dus Max van Heeswijk. Met name de keuze voor Kroon boven Leon van Bon, Bram de Groot en Gerben Löwik is verrassend. Daarnaast kondigde Knetemann aan dat van Heeswijk de belangrijkste renner binnen de ploeg zal zijn.

Knetemann vertelde: "Max heeft zich dit jaar nadrukkelijk in massasprints laten zien. Als hij mee kan zitten in de eerste groep met mannen als Freire en Zabel, dan heeft hij kansen."

Daarnaast Boogerd en Dekker zullen een beschermde status krijgen. Knaven en Kroon zullen het zullen weliswaar vrij zijn, maar wel ondersteunend werk moeten opknappen.

Knaven vindt de keuze voor Van Heeswijk niet vreemd: "Ik zal in principe geen kopman zijn, maar in het begin kan natuurlijk iedereen zijn eigen koers rijden. Als het veertig kilometer voor de streep nog bij elkaar zit, is Max natuurlijk de man met de beste papieren. Ik denk dat niemand binnen de selectie daar moeite mee heeft."