Shaquille O'Neal naar Miami Heat

Tim (mitt)
Shaquille O'Neal verhuist van Los Angeles Lakers naar Miami Heat. De basketbalclub uit Los Angeles krijgt in een ruil, die in Amerika met grote letters beschreven wordt als 'The Big Deal', de forwards Lamar Odom, Brian Grant en Caron Butler terug voor de center.

Naast de drie spelers krijgen de Lakers ook nog een 1st round draftpick. O'Neal speelde acht seizoenen voor de Lakers, waarmee hij drie keer kampioen werd. De 32-jarige vedette viel de afgelopen competitie tegen met een gemiddelde van " slechts" 21,5 punten. Hij miste door blessures bovendien 15 duels.

In zijn eerste seizoen gaat 'Shaq' naar verluid 22 miljoen dollar verdienen, in zijn tweede jaarkomt daar nog eens twee miljoen bovenop. O'Neal wou weg bij de Lakers door een aanhoudend conflict met de andere vedette van het team, Kobe Bryant. Ook het vertrek van de coach, Phil Jackson, speelde een rol om terug te keren naar de oostkust, waar hij eerder uitkwam voor Orlando Magic.

O'Neal begon zijn carriere bij Orlando Magic. Bij de Lakers maakte hij het vervolgens helemaal. Hij veroverde er driemaal de NBA titel. Met de Amerikaanse ploeg won hij in 1996 goud op de Olympische Spelen van Atlanta. In zijn carriere, die hij in 1992 begon, werd hij tevens elfmaal geselecteerd voor het NBA AllStar-team. Met gemiddeld meer dan 27 punten en 12 rebounds per wedstrijd in twaalf jaar op het hoogste niveau is hij een icoon in het basketbal.