Uitslag GP van Engeland

Dubbeldrank
Michael Schumacher heeft wederom de hoogste plaats op het podium weten te bemachtigen, vlak achter hem kwam de Fin Kimi Räikkönen over de finish op de voet gevolgd door Rubens Barrichello die de derde plaats wist te bemachtigen.

De start was voor Kimi Räikkönen een succes, na de eerste ronde wist hij al een gat te creëren van 3,5 seconden. Barrichello kon na een aantal ronde de snelheid vinden en begon langzaam het gat weer dicht te rijden, diezelfde Barrichello ging verrassend vroeg in de negende ronde al de eerste pitstop maken. Twee ronden later kwam Räikkönen ook binnen, dit was het moment waar de strategie van Michael Schumacher duidelijk begon te worden, de Duitser reed veel langer door en zat dus al op een twee-stops strategie.

De Brit Jenson Button eindigde naast het podium met Juan Pablo Montoya achter zich, verrassend is de zesde positie van Giancarlo Fisichella. De Italiaan startte vanaf de laatste positie, door het wisselen van de motor werd hij sowieso al 10 plaatsen terug gezet en was voor Sauber reden genoeg om geen tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie en vanaf achteraf te starten.

Opmerkelijk was de enorme crash van Jarno Trulli, aan het einde van Bridge brak de linker achterophanging af. Dit gaf een enrome ravage op de baan waardoor de safetycar op de baan moest komen, uiteindelijk liep het met Trulli allemaal goed af al moest hij zich wel even melden in het medisch centrum. De Fransman Olivier Panis stond eveneens langs de baan, door het afgaan van het brandblussysteem in zijn wagen kon hij niets meer zien.

De volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:24:42.700
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 2.130
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 3.114
4 Jenson ButtonBAR Honda + 10.683
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 + 12.173
6 Giancarlo FisichellaSauber Petronas + 12.888
7 David CoulthardMcLaren Mercedes + 19.668
8 Mark WebberJaguar Racing + 23.701
9 Felipe MassaSauber Petronas + 24.023
10 Fernando AlonsoRenault F1 + 24.835
11 Takuma SatoBAR Honda + 33.736
12 Marc GeneBMW Williams F1 + 34.303
13 Cristiano da MattaToyota Racing + 1 ronde
14 Christian KlienJaguar Racing + 1 ronde
15 Nick HeidfeldJordan Ford + 1 ronde
16 Gianmaria BruniMinardi F1 + 4 ronden
- Giorgio PantanoJordan Ford spin
- Jarno TrulliRenault F1 ophanging
- Zsolt BaumgartnerMinardi F1 motor
- Olivier PanisToyota Racing brandblusser