Rare terugkeer Fulham op oude nest

Olga (Nuongirl)
De Engelse club Fulham keerde afgelopen zaterdag na een paar jaar afwezigheid terug in hun oude stadion Craven Cottage, met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Watford.

Ondanks de hoge snelheid van het spel van beide clubs bleef de stand 0-0.

De wedstrijd werd opmerkelijk toen scheidsrechter Peter Walton tijdens de rust de wedstrijd stopte. Volgend de richtlijnen van de FIFA mogen clubs in officiële vriendschappelijke wedstrijden slechts zes wisselspelers inzetten.

Beide clubs hadden in de eerste helft al dit maximale aantal ingezet en waren ook van plan om na de pauze door te gaan met het inzetten van vervangers. Arbiter Walton durfde dit niet aan, wijzend op de FIFA-regels, en staakte daarom de wedstrijd.

De beide clubs willen het duel echter uitspelen. Een van de grensrechters nam het fluitje over en de stadionomroeper lichtte het publiek in dat de tweede helft een exhibition match (een showpotje) werd, om eventuele problemen met de FIFA te voorkomen.

Beide coaches gebruikte in totaal meer dan 40 wisselspelers. Coach Lewington van de Watford kraakte de regels af. " Het is belachelijk om al zo vroeg in het seizoen van de spelers te eisen dat ze 90 minuten moeten spelen, " aldus Lewington en trainer Coleman van Fulham was het hier mee eens.