Ruilen Sauber en Toyota de banden?

Gerbert (Tackleberry)
Het gerucht gaat dat Toyota de overstap wil maken naar Bridgestone. Het team wil graag gebruik maken van de banden van zijn landgenoten.

Volgens een woordvoerder van Bridgestone zouden ze "erg vereerd zijn" als Toyota de overstap zou maken, maar hij verklaarde verder dat het "ongepast zou zijn" om daar verdere uitspraken over te doen. Naast Ferrari rijden ook Jordan, Minardi en Sauber met het rubber uit Japan.

Deze laatste, Sauber, zou echter de overstap willen maken naar Michelin. Dit was echter niet mogelijk gezien de capaciteitsproblemen die de Franse bandenfabrikant zou krijgen als ze nóg een team moeten voorzien. Met de overstap van Toyota zou die mogelijkheid er wél zijn.

Peter Sauber, teambaas, had het volgende erover te melden: "Hoewel Bridgestone sinds het begin van het seizoen grote vooruitgang heeft geboekt op het gebied van constantheid, hebben we als het aankomt op één snelle ronde een duidelijke achterstand ten opzichte van onze concurrenten. De invloed van banden is tegenwoordig te groot."