Marc Wauters kan starten vandaag

Redactie FOK!frontpage
Na zijn val van gisteren was het maar zeer de vraag of Marc Wauters zou kunnen starten vandaag in de ploegentijdrit. Na diverse onderzoeken en een toch wel goede nachtrust is hij beter in orde dan dat van te voren werd verwacht.

In de etappe van gisteren over de beruchte kasseien zat Wauters steeds goed van voren. Na de laatste strook dacht iedereen dat de Rabobank er goed vanaf was gekomen met alleen Erik Dekker op achterstand. Alleen een onbenullige valpartij van Wauters gooide alsnog roet in het eten. Een renner voor Wauters reed hem in de wielen waardoor de valpartij ontstond. Wauters bleef nog enige tijd liggen, maar kon alsnog opstaan en de race vervolgen.

De opgelopen achterstand is het probleem niet, maar Wauters geld voor vandaag (in de ploegentijdrit) als één van de belangrijkste, zoniet dé belangrijkste schakel van het team. De teamleiding had al rekening gehouden met het ergste, maar vanmorgen bleek Wauters er beter aan toe te zijn dan verwacht.

Omdat de Rabobank vijfde staat in het ploegenklassement, start het team als 17e. Om 15:35 uur gaat de Rabobank van start.