Kasseien moeten kunnen?

Beregd
In het slot van de derde rit van de Tour de France vandaag moeten de renners twee kasseistroken van in totaal vijf kilometer overbruggen. De laatste jaren was het niet meer de gewoonte om kasseistroken aan te doen in de Ronde, en de stenen nabij Gruson zijn dus al fel besproken.

Wilfried Peeters, ploegleider bij Quick Step - Davitamon, specialisten in het kasseienwerk, vindt het wel een goede zaak: "Laat die berggeiten maar eens ondervinden wat het is om te panikeren op kasseien. Het probleem is alleen dat in Parijs-Roubaix haast louter specialisten aan het werk zijn. In de Tour hebben er 120 nog nauwelijks een kassei gezien." Hij hoopt op een goed resultaat van de Nederlander Servais Knaven en de Belg Tom Boonen.

De Spanjaarden zijn minder opgetogen. "Dit is werk voor Belgen en Hollanders.," zegt Julian Gorospe, de ploegleider van Euskatel, "Niet voor Spanjaarden. Ik zal blij zijn als we die rit zonder averij achter ons hebben gelaten."

De meester zelf, Lance Armstrong, zal gedurende de rit beschermd worden door zijn ervaren knecht George Hincapie. Verder is Dirk Demol er gerust in: "Lance weet wel wat kasseien zijn, van zijn verleden als voorjaarsrenner. Laat ons die beide stroken bovendien niet overroepen. 't Is Parijs-Roubaix niet! Maar dat er valpartijen van zullen komen met dit nerveuze peloton, dąt weet ik wel zeker."