Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Maurice (mbn)
De Grand Prix van Frankrijk is gewonnen door Michael Schumacher. Met een unieke vier-stops-strategie wist hij de wedstrijd voor de zoveelste keer in zijn voordeel te beslissen.

Alonso vertrok van de eerste plaats en wist deze bij de start vast te houden. Jarno Trulli had een goede start en schoof naar de derde plek door. In het begin reden Alonso en Schumacher een gelijk tempo, maar de verrassing was dat Schumacher eerder naar binnen moest.

Tussen rondjes tien en vijftien kwamen de meeste rijders vroeg binnen, wat erop wees dat iedereen drie pit-stops zou gaan doen. Na zijn eerste stop kwam Alonso voor Schumacher terug de baan op. Juan Pablo Montoya viel in zijn tweede stint terug van een zesde naar een negende plaats door een spin op het rechte stuk.

Na de tweede stops lag Michael Schumacher voor op Alonso. Hij had een korte stop gemaakt en enkele ronden flink kunnen doortrappen. Alonso stopte later, maar had in die rondjes juist tijd verloren.

Daarna ontspon het plot van de wedstrijd zich. Schumacher kon weglopen, maar leek een andere strategie te hebben. Tussen Button, Trulli en Barrichello bepaalden stops en acties wie plek drie zou gaan pakken. De McLarens reden met de nieuwe auto goed mee, maar nog niet in de echte top.

Schumacher had een vroege derde stop, waardoor het bijna zeker was dat hij vier stops zou gaan maken. Alonso kwam drie ronden later naar binnen en zakte door die stop terug naar plaats twee. In de daaropvolgende ronden pakte Schumacher een dusdanige voorsprong dat hij een korte stop kon maken en zijn eerste plaats behield en daarmee de wedstrijd besliste.

Barrichello pakte in de laatste bocht nog net de derde plek af van Trulli, die daardoor vierde werd. Button eindigde daar kort achter als vijfde.

De volledige uitslag


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:30:18.133  
2 Fernando AlonsoRenault F1  + 8.329  
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 31.622  
4 Jarno TrulliRenault F1  + 32.082  
5 Jenson ButtonBAR Honda  + 32.482  
6 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 35.520  
7 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 36.230  
8 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  + 43.419  
9 Mark WebberJaguar Racing  + 52.394  
10 Marc GeneBMW Williams F1  + 58.166  
11 Christian KlienJaguar Racing  + 1 ronde  
12 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1 ronde  
13 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
14 Cristiano da MattaToyota Racing  + 1 ronde  
15 Olivier PanisToyota Racing  + 2 ronden  
16 Nick HeidfeldJordan Ford  + 2 ronden  
17 Giorgio PantanoJordan Ford  + 3 ronden  
18 Gianmaria BruniMinardi F1  + 4 ronden  
- Zsolt BaumgartnerMinardi F1    spin
- Takuma SatoBAR Honda    motor