Mosley verdedigt stewards Indianapolis

Wouter Kursten (Magneet)
Max Mosley heeft zich achter de stewards geschaard die tijdens de Grand Prix op Indianapolis zo lang deden over het diskwalificeren van Juan Pablo Montoya.

De Colombiaan werd pas laat in de race gediskwalificeerd omdat hij net voor de opwarmronde in de reservewagen was gestapt. Op die beslissing kwam veel kritiek, omdat de coureur volgens veel mensen veel eerder de zwarte vlag moeten krijgen.

Volgens Mosley kwam de late diskwalificatie echter door de minimale marge van de overtreding. Het wisselen van wagen mag tot vijftien seconden voor het begin van de opwarmronde, Montoya brak die regel met drie seconden.

"We wisten dat het marginaal was," aldus Mosley. "Onze mensen moesten dus video's, tijdschema's en ooggetuigeverklaringen bij elkaar krijgen om zeker te zijn dat ze geen fout maakten. Een foute diskwalificatie was verschrikkelijk geweest, zo stelde Mosley. "Het is vergelijkbaar met het executeren van iemand. Je kan hem niet on-executeren. Je moet niemand uit de race halen tot je er absoluut zeker van bent."