Da Matta snelste op tweede training

Olga (Nuongirl)
Cristiano da Matta heeft in de tweede vrije training de snelste tijd op de klok gezet. De Braziliaan reed na een regenbui in de slotminuten 1:15,518.

Opnieuw was er dus, zoals eerder vanochtend, regen tijdens de training. Alle teams kwamen in actie, tot het water een kwartier voor het einde begon neer te dalen. Ditmaal droogde het echter nog in de training weer op. Enkele teams kwamen daarop weer op de baan, waarna Da Matta in zijn Toyota de beste tijd wist te rijden.

Ondanks de goede tijd blijft Da Matta realistisch. "Het is natuurlijk er leuk om in de tweede sessie vandaag in de top van de tijdschema's te rijden, maar het hoeft helemaal niets te betekenen. We hadden onze laatste run perfect getimed en gingen de baan op met een nieuw setje banden op het moment dat de baan op zijn best was," aldus de coureur.

Het blijft de vraag wat voor weer het dit weekend wordt. Voor morgen wordt er droog weer voorspeld, maar tijdens de race zou er wel eens een bui kunnen vallen. In verband met de weersomstandigheden hoeven de teams pas zaterdag om 12.00 het soort banden waarop zij gaan rijden bekend te maken.