Coureurs verdeeld in snelheidsdiscussie

Dubbeldrank
De coureurs zijn verdeeld over de noodzaak van het reduceren van de snelheden in de Formule 1. Dat bleek toen enkelen van hen werden gevraagd naar hun mening over de voorstellen van de FIA.

Olivier Panis, de oudste coureur binnen het deelnemersveld, ziet geen reden om collectief langzamer te gaan rijden. Renault-coureur Jarno Trulli vindt echter dat er om de veiligheid te garanderen wel degelijk wat moet worden gedaan.

"Als ik het gevoel heb dat de Formule 1 te snel is blijf ik thuis," aldus de 37-jarige Panis. "We moeten snellere wagens in de Formule 1 hebben omdat we daarom hier zijn, omdat wij en ook ieder ander daarom zo van de Formule 1 houden. Volgens Panis hoort het nemen van risico's bij de sport en moeten er niet teveel regels komen. Trulli is het echter niet met zijn tegenstander eens. "We hebben meer veiligheid nodig, we moeten om de snelheid denken en hen (de wagens) langzamer maken," aldus de Italiaan.

De discussie over de snelheid is intensiever geworden na de zware crashes van Felipe Massa tijdens de Grand Prix van Canada en Ralf Schumacher tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De laatste hield er een hersenschudding en twee gebroken rugwervels aan over.