Uitslagen Wimbledon (30/06)

Olga (Nuongirl)
Zes kwartfinales maar liefst, op dag negen van het grastoernooi van Wimledon: vier bij de heren en twee bij de vrouwen. De dag werd echter wederom geplaagd door regen waardoor een aantal partijen de nodige vertraging opliepen.

De eerste vrouwenpartij was een Amerikaans onderonsje, maar deze bleek ronduit teleurstellend voor de neutrale toeschouwer. Serena Willaims walste in 45 minuten over Jennifer Capriati heen en incasseerde slechts twee tegengames: 6-1 en 6-1. Hiermee revancheerde Williams zich voor haar twee recentelijke nederlagen tegen Capriati op het open Italiaanse kampioenschap en Roland Garros.

Ook op Court 1 waren de vrouwen het eerst aan de beurt. De als vierde geplaatste Amelie Mauresmo moest het opnemen tegen de als negende geplaatste Argentijnse Paola Suarez. In de eerste set liet Mauresmo Suarez alle hoeken van de baan zien en gunde haar geen game. Suarez hervond zichzelf echter in de tweede set en wist deze uitendelijk met 7-5 naar zich toe te trekken door een break in de negende game. In de beslissende derde set maakte Suarez op 2-1 achter een paar onnodige fouten die haar de wedstrijd kostte: Suarez werd gebroken en Mauresmo trok de wedstrijd naar zich toe met 6-1.

Na de vrouwen was het de beurt aan de heren. Op centre court moest Tim Henman het opnemen tegen de ongeplaatste Kroaat Mario Ancic. De Britse tennis hoop in bange dagen strandde echter opnieuw in de kwartfinale. Tot grote teleurstelling van de vele Engelse fans werd Henman in 'straigt sets' verslagen: 7-6 (5) 6-4 en 6-2.

Na deze verassende Kroatische overwinning begon op het zelfde court titelverdediger Roger Federer aan zijn partij tegen oud winaar Lleyton Hewitt. De Zwitser begon voortvarend en won de eerste set met 6-1. Hierna werd de partij een aantal keer wegens regen onderbroken, maar de tweede set ging gelijk op. In de tiebreak was Hewitt de sterkste en hij trok de stand gelijk. De partij is op het moment nog bezig.

De derde kwarfinale ging tussen de Nederlander Sjeng Schalken en het als tweede geplaatse Amerikaanse service kanon Andy Roddick. Ondanks het feit dat Schalken goed speelde, moest hij wederom zijn meerdere erkennen in Roddick. In de eerste twee sets hielden beide spelers al hun service beurten en moesten twee tiebreaks de doorslag geven. In de eerste tiebreak begon Roddick met een dubbele fout en leken er mogelijkheden voor Sjeng Schalken. Door twee fouten aan het net ging de set echter toch naar Roddick. De tweede tiebreak was spannender en er waren zelfs setpunten voor Schalken. Hij wist ze echter niet te benutten en uiteindelijk ging ook de tweede set naar Roddick. Hierna was het verzet van Schalken gebroken. Hij verloor de derde set met 6-3. Roddick moet het nu in de halve finale opnemen tegen Ancic.

De laatste kwartfinale tussen de Duitser Mayer en de Fransman Grosjean begon door de regen later dan gepland. De heren zijn pas kort voor de avond begonnen met de eerste set.