Uitslag Schalken - Spadea

Tim (mitt)
Sjeng Schalken heeft voor de derde keer op rij de kwartfinale bereikt op het toernooi van Wimbledon. De Limburger won in de vierde ronde van de Amerikaan Vince Spadea.

Schalken speelde vooral de eerste twee sets ijzersterk tennis. Met zijn gebruikelijke sterke spel vanaf de baseline dreef Schalken zijn opponent Spadea tot wanhoop. Bij 5-4 in de tweede set kon Schalken serveren voor een grote voorsprong maar concentratieverlies betekende verlies van zijn eigen servicegame. Maar Schalken kwam weer sterk terug en brak de Amerikaan meteen om zelf de set uit te serveren.

In de derde set werd Schalken vroeg gebroken, Spadea leek beter grip te krijgen op het spel van de Limburger en won zo ook de set met 3-6. Maar in de vierde set stelde de 27-jarige Nederlander orde op zaken en won met 6-2.

In 2002 en 2003 haalde Schalken eveneens de laatste acht op Wimbledon. Hij verloor beide keren van de latere winnaar: de Australiër Lleyton Hewitt en Roger Federer. Nu komt hij uit tegen de Amerikaan Andy Roddick.