Uitslag Frankrijk - Griekenland

Ferry (Veerboot)
Vanavond de tweede kwartfinale van Euro 2004; Frankrijk nam het op tegen Griekenland. Het duel eindigde in 0-1, waardoor Griekenland zeer verrassend doorgaat naar de halve finale. Griekenland zal het in die halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Tsjechië en Denemarken.

Het voetbal was niet goed. Frankrijk speelde de hele eerste helft eigenlijk voornamelijk tegen zichzelf. Het kreeg slechts één aardige kans. In de 25e minuut kopt Henry uit een voorzet van Lizarazu naast. Griekenland kreeg in de eerste helft wat meer kansen, waarvan de grootste zich in de 15e minuut voordeed. Barthez kon de bal via de paal nog net voor de doellijn houden.

In de tweede helft gaat Frankrijk wat beter voetballen. Echt hele grote kansen levert het echter niet op. In de 57e minuut is er zowaar een offensief van Frankrijk. Eerst gaat Lizarazu net te lang door, waardoor hij de bal verspeelt. Nog dezelfde minuut kan Trezeguet bijna inkoppen, maar Kapsis kopt weg.

In de 65e minuut is het Griekenland dat op voorsprong komt. Zagorakis weet aan de zijkant een Franse verdediger voorbij te komen, zet mooi voor, waarna Charisteas goed binnenkopt. Frankrijk probeert nog wel terug te komen en krijgt ook wel een aantal kansen. Maar tot scoren komt de ploeg niet. Frankrijk gaat dus verrassend naar huis.