Tourdeelname David Millar in gevaar

Redactie FOK!frontpage
Cofidis-renner en huidig wereldkampioen tijdrijden David Millar is in voorlopige hechtenis genomen. Hij wordt er van verdacht onderdeel uit te maken van een groot doping-netwerk.

Wereldkampioen tijdrijden David Millar is in voorlopige hechtenis geplaatst door de politie van Biarritz. Hij wordt vastgehouden in het kader van een onderzoek naar een groot dopingnetwerk.

Millar werd gearresteerd in een restaurant in Biarritz. De politie ondervroeg hem als getuige in het dopingonderzoek rond Cofidis. Van de acht verdachten in deze zaak zijn Millar, Vasseur, Gaumont en Sassone de bekendsten.

Cofidis stapte zelf uit competitie van 9 april tot 5 mei, nadat het eerder al Gaumont en Clain had ontslagen. Algemeen manager Alain Bondue en ploegdokter Jean-Jacques Menuet werden vervangen. De anti-dopingbrigade werkt al sinds maart 2003 aan deze zaak.

In deze Cofidis-zaak staan acht personen onder beschuldiging: de renners Cédric Vasseur, Philippe Gaumont, Robert Sassone, Médéric Clain, Marek Rutkiewicz en Daniel Majewski, verzorger Boguslaw Madejak, en de ploegleider van een derdeklasseploeg, Oleg Kozlitine.