Völler neemt ontslag

Olga (Nuongirl)
Het doek voor de bondscoach van Duitsland is gevallen. Rudi Völler is vandaag opgestapt, nadat de Duitse pers massaal kritiek op hem en zijn team leverde. Gisteren zei Völler nog dat hij Duitsland tot het WK van 2006 wilde leiden, dat ook bij onze oosterburen zal plaatsvinden.

Völler werd coach van het Duits elftal na het dramatisch verlopen EK van 2000, waar het elftal onder leiding van Erich Ribbeck roemloos ten onder ging. Onder Völler haalde de Duitsers op het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 de finale, die met 0-2 verloren werd van Brazilië.

Boulevardkrant Bild was vandaag het hardst in zijn kritiek op 'die Mannschaft'. "We hebben al acht jaar geen EK-wedstrijd gewonnen. Het is een schande! Jullie moesten je schamen, jullie mislukkelingen! Uitgeschakeld worden door de tweede keus van Tsjechië is pijnlijk, bitter en verdrietig. Dit heerlijke EK gaat verder zonder ons. Hoe vaak hebben we niet naar de wedstrijden van Engeland of Zweden gekeken en gedacht: 'Is dit een andere sport?' Waarom kunnen onze jongens niet over drie of vier schijven bij de andere goal komen?". Ook andere kranten schrijven weinig lovende woorden over de Duitse elf. ''Nederland lacht ons uit, nadat we van het B-elftal van Tsjechië verloren'', zo schreef Der Spiegel.