US-Postal geeft tour-ploeg vrij

Redactie FOK!frontpage
US Postal heeft de ploeg bekend gemaakt die Lance Armstrong aan zijn zesde tourzege moeten helpen. Er zitten zes renners in die vorig jaar ook van de partij waren, twee nieuwe gezichten en één renner die voor het eerst de Tour gaat rijden.

In principe is gekozen voor een zelfde opzet als afgelopen jaren. Een sterk team vooral met het oog op de ploegentijdrit waarin geen tijd verloren mag worden. En renners die in de bergen lang bij Armstrong kunnen blijven om hem daar van dienst te kunnen zijn.

Het team bestaat uit de Amerikanen George Hincapie en Floyd Landis, Oudgediende Viatcheslav Ekimov, Oermens Pavel Padrnos, Portugees Jose Azevedo en Spanjaarden Manuel Beltran, Jose Luis Rubiera en Benjamin Noval. Azevedo en Noval rijden voor het eerst de Tour voor US-Postal. Luxemburger Benoit Joachim en Victor Hugo Pena uit Colombia zijn aangewezen als reserves.

Het team heeft veel ervaring, wat straks in de Tour zeker nodig zal zijn. Ekimov heeft al 14 keer de tour gereden terwijl George Hincapie op zeven staat. Armstrong heeft nu vijf maal de Tour gewonnen, maar of dit jaar de ultieme zesde maal gaat volgen is met dit team niet ondenkbaar.