Indy-officials bekritiseerd

Olga (Nuongirl)
De officials van de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn onder vuur komen te liggen vanwege hun handelen tijdens de race zondag.

Zowel FIA-racedirecteur Charlie Whiting als de race-stewards zijn bekritiseerd. Zo vindt Michael Schumacher dat Whiting de rode vlag had moeten geven na de crash van zijn broer Ralf en is Williams kwaad dat de FIA Juan Pablo Montoya pas na anderhalf uur uit de race haalde.

"Waarom vraag je dat mij? Je zou naar de FIA moeten gaan en meneer Charlie Whiting die vraag moeten stellen," aldus een licht geïrriteerde Schumacher op de vraag of de race had moeten stoppen. In plaats hiervan liet de Safety Car de coureurs ronde na ronde rijden, terwijl Ralf Schumacher werd afgevoerd naar het ziekenhuis en de rommel werd opgeruimd.

Ook de diskwalificatie van Ralf’s teamgenoot Juan Pablo Montoya maakte veel los. BMW-baas Mario Theissen gaat de stewards vragen waarom het hen negentig minuten kostte om de Colombiaan de zwarte vlag te tonen. "Ik heb nog niet met de FIA-mensen gesproken, maar ze zullen vast zeggen dat ze erg druk waren met de incidenten die op de baan plaatsvonden," aldus Theissen.

"Ik had echter liever meteen geweten wat er aan de hand was. Het probleem vond plaats in de opwarmronde, dus er was genoeg tijd voor de start en in het eerste gedeelte van de race om ons te vertellen dat ze ernaar keken."