Boogerd ster, Nuyens winnaar

Maurice (mbn)
Hoewel Michael Boogerd de ster van de dag was, was Nick Nuyens met de ritwinst en de leiding in het algemeen klassement gisteren de grote winnaar in de Ster Elektrotoer.

De renners mochten zich na de vervelende etappe van vrijdag zich in de Ardennen uitleven. In de loodzware etappe ontsnapte al vroeg een groep van zestien renners die een grote voorsprong kregen.

De rabobank-ploeg werkte voor Boogerd en op de steilste klim van de dag reed Boogerd het hele peleton weg. Solo ging hij in de achtervolging op de groep die uit elkaar aan het vallen was. Echter met een achterstand van viereneenhalve minuut leek het onbegonnen werk.

Boogerd kwam snel dichterbij en vatte steeds meer mensen uit de kopgroep in de kraag. In het slot van de etappe verloor Boogerd kostbare seconden doordat de jurymotor Boogerd niet goed leidde en Boogerd een verkeerde straat infietste en moest omdraaien. Volgens Boogerd brak dat zijn moreel.

Nick Nuyens, die in de kopgroep zat wist de ritwinst te pakken en doordat hij Boogerd op meer dan anderhalve minuut hield ook de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag:
1. Nick Nuyens (Bel) 5.01.14
2. Paul Van Hyfte (Bel) + 0.15
3. Maxime Montfort (Bel) + 0.32
4. Philippe Gilbert (Bel) z.t.
5. Michael Boogerd (Ned) + 1.40

Klassement:
1. Nick Nuyens (Bel) 15.05.20
2. Paul Van Hyfte (Bel) + 0.35
3. Maxime Montfort (Bel) + 0.55
4. Philippe Gilbert (Bel) + 1.03
5. Michael Boogerd z.t.