Uitslag kwalificatie Indianapolis

Maurice (mbn)
Rubens Barrichello heeft de pole gepakt op het circuit van Indianapolis. Hij wist teamgenoot Michael Schumacher met een mooie ronde net van de pole position af te houden.

De kwalificatie begon zoals gebruikelijk met de Minardi's en de Jordan's die zich achter elkaar plaatsten. Vervolgens zetten de Jaguar's de snelste tijden neer.

Daarna was het tijd voor Kimi Räikkönen om te laten zien wat hij kon. Hij was maar nipt sneller in zijn rondje dan de tijd van Webber. Massa, Coulthard en Fisichella kwamen alledrie niet meer aan die tijd, maar daarna kwam Jarno Trulli.

In zijn outlap is al te zien dat de auto van Trulli niet lekker gaat, maar het lijkt goed te komen. In de eerste bocht van zijn snelle ronde is toch duidelijk dat er echt iets mis zit, want de auto verliest na die bocht veel snelheid. Trulli zette geen tijd neer en verdween de pits in.

Michael Schumacher moet wederom vroeg in de kwalificatie een tijd neerzetten, maar rijdt een geweldige ronde. Iedereen vroeg zich af of de acht nog komende coureurs daar nog iets aan zouden kunnen komen.

Button lukt het niet. Hij zet naar wat later blijkt de vierde tijd neer. Da Matta probeert het namens Toyota, mar moet genoegen nemen met een plek verder terug. Ook broertje Ralf Schumacher weet er niet aan te komen.

Takumo Sato komt met een zeer snelle tweede sector dichtbij, maar het is niet genoeg door een te langzame derde sector. Panis nestelt zich verrassend op de zevende plaats in de kwalificatie. Juan Pablo Montoya doet een uiterste poging, maar al snel is duidelijk dat hij ook niet de pole zal afpakken.

Teamgenoot Rubens Barrichello is dan nog de enige die de kans heeft. Na de eerste sector is hij nog langzamer, maar in de tweede sector heeft hij dat goed gemaakt en uiteindelijk zet hij de pole neer. Daarmee staan beide Ferrari's op de eerste startrij.

De volledige uitslag van de kwalificatie's kan je hier vinden.