"Een tweede Heizeldrama had gekund"

Da_Sandman
Het EK is inmiddels 6 dagen oud en verloopt erg rustig. Buitenom twee vechtpartijtjes waar Engelse supporters gebeurt er gelukkig vrij weinig in Portugal. De Portugezen lijken alles onder controle te hebben. Met nadruk op lijken.

Fok! user Stpan was afgelopen dinsdag present bij het treffen tussen Nederland en Duitsland. Daar concludeerde hij dat men in Porto nog lang niet klaar was voor het EK.

"Het Dragao stadion in Porto is simpelweg nog niet af. Ja, de tribunes en de loges, maar logistiek is er nog helemaal niets. Zonder enig probleem had hier een tweede Heizeldrama kunnen afspelen. Geen verdeelhekken, ingangen waarover niet is nagedacht. Ik heb me op een paar momenten toen het stadion volliep niet echt op m'n gemak gevoeld. Dat bij onze ingang de stewards onderaan de trap begonnen te fouilleren toen ik aan kwam, en ze na veel geduw en wat paniekreacties halverwege de trap pas de controle over de massa kregen zegt al genoeg over de onervarenheid van de locale organisatie", aldus Stpan op het Fok!Forum.

In de bus naar het stadion deed zich een andere penibele situatie voor.
"Ook de verkeerspolitie snapt bepaalde dingen niet helemaal. Een bus vol Nederlanders tegenhouden bij het plein van de Duitsers is ook ronduit dom te noemen. Pas toen de bus genoeg was bekogeld en ME-ers met grote moeite een Duitse bestorming tegen konden houden vond de verkeersagent dat deze bus weer mocht doorrijden."