Hunter wint weer in Zwitserland

Redactie FOK!frontpage
Robert Hunter heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zuid-Afrikaan won na een ontsnapping van 130 kilometer zijn tweede etappe van deze ronde. Met de aankomst bergop leek het een etappe te gaan worden voor de klassementsrenners, alleen mede door het slechte weer en de vroege ontsnapping hielden zij zich rustig.

Met het oog op de komende tour maakt Hunter het de ploegleiding het er niet gemakkelijker op. Algemeen is het de veronderstelling dat de keus gemaakt moet worden tussen Oscar Freire (die eigenlijk zelf niet echt wil) en Robert Hunter. Na eerst de tweede etappe te hebben gewonnen schreef Hunter vandaag de vierde etappe op zijn naam.

De etappe ging over ruim 160 kilometer van Bätterkinden naar Adelboden, de finish lag op een hoogte van bijna 1.350 meter. Na goed 30 kilometer kwam de beslissende demarrage van de dag. De kopgroep bestond uit Michael Blaudzun (CSC), Murilo Fischer van Domina Vacanze en Robert Hunter van de Rabobank ploeg. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van tien minuten en 35 seconden met nog ruim 50 kilometer te gaan. Aan de voet van de beklimming naar Adelboden was de voorsprong terug gelopen naar zeven minuten en 25 seconden.

Van het peloton ging helemaal niets uit. Er was geen georganiseerde jacht. De etappe was te moeilijk voor de sprinters en de klassementsrenners hielden zich rustig voor de komende dagen, wanneer er nog voldoende geklommen moet worden. Halverwege de beklimming kon Hunter wegkomen bij zijn beide medevluchters. Al snel kreeg hij een voorsprong van 20 seconden die hij kon vasthouden tot aan de finish. Tweede achter Hunter werd op 35 seconden, de jarige, Murilo Fischer die vrij éénvoudig Blaudzun voor bleef. Sprint van het peloton werd gewonnen door Kim Kirchen voor Fabian Jeker. Door zijn overwinning nam Hunter de puntentrui over van Robbie McEwen, gelijk met de leiding in het puntenklassement nam Hunter ook de leiding in het klassement om de tussensprints. Leider in het algemeen klassement blijft de Duitser Jan Ullrich.

Uitslag:
1 Robert Hunter (Zaf) Rabobank 3.45.16 (43.069 km/h)
2 Murilo Fischer (Bra) Domina Vacanze 0.35
3 Michael Blaudzun (Den) Team CSC 0.37
4 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo 4.30
5 Fabian Jeker (Zwi) Saunier Duval-Prodir
6 Georg Totschnig (Oos) Gerolsteiner
7 Jose Maria Del Olmo (Spa) Milaneza Maia
8 Bobby Julich (VS) Team CSC
9 Massimiliano Gentili (Ita) Domina Vacanze
10 Axel Merckx (Bel) Lotto-Domo
11 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team

Klassement:
1 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team 20.43.25
2 Oscar Camenzind (Zwi) Phonak Hearing Systems 0.02
3 Fabian Jeker (Zwi) Saunier Duval-Prodir 0.06
4 Steve Zampieri (Zwi) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 0.07
5 David Canada Gracia (Spa) Saunier Duval-Prodir 0.08
6 Bobby Julich (VS) Team CSC 0.24
7 Kim Kirchen (Lux) Fassa Bortolo 0.25
8 Alexandr Kolobnev (Rus) Domina Vacanze
9 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo
10 Georg Totschnig (Oos) Gerolsteiner