Dramatisch verlies Krajicek

Tim (mitt)
Michaella Krajicek heeft op dramatische wijze afscheid genomen van de Ordina Open. In de tweede set stortte Krajicek in en moest opgeven.

Krajicek was bezig met haar partij in de eerste ronde tegen de Luxemburgse Christine Schaul. Schaul leidde met 6-4 3-1 toen het incident gebeurde. Even daarvoor had Krajicek al een medische time-out gehad wegens buikklachten.

De 15-jarige Krajicek wilde een bal opgooien voor een opslag toen zij plotseling in elkaar zakte. Michaëlla Krajicek bleef minutenlang op de grasbaan liggen en kreeg eerste hulp.

Michaëlla Krajicek staakte de strijd met ernstige maagklachten. Zij had heftige menstruatiepijnen. Zij werd door de medische dienst van het tennistoernooi voor onderzoek naar het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch gebracht, uit voorzorg van een maagbloeding. Toernooiarts Babette Pluim zei dat sporters die veel pijnstillers slikken risico's van maagbloedingen lopen.

Volgens Pluim was het gekomen door een combinatie van pijn, emotie en hitte. Vorig jaar werd Krajicek op het Ordina Open nog van de baan geveegd in haar eerste proftoernooi.