Uitslag Grand Prix van Canada

Maurice (mbn)
De Grand Prix van Canada is gewonnen door Michael Schumacher. Op het circuit Gilles Villeneuve wist hij door een goede strategie de winst binnen te halen.

De race begon tumultueus. Trulli kwam niet weg, doordat waarschijnlijk zijn aandrijfas kapot ging. In de eerste bocht raakte Christian Klien een medecoureur, spinde daardoor, waardoor hij meerdere andere auto's raakte. Teamgenoot Mark Webber was daarvan het grootste slachtoffer en moest waarschijnlijk door een gerelateerd probleem in de tiende ronde opgeven.

Takuma Sato startte vanuit de pits en kon door het tumult in de eerste ronde snel opschuiven naar de 14de plaats. Ralf Schumacher pakte de eerste plaats en kreeg Button achter zich aan.

Terwijl de hele kop van het veld naar binnen kwam konden Michael Schumacher en Rubens Barrichello nog net een paar rondjes doorrijden. Het bleek dat ze op een tweestopstrategie zaten, terwijl hun directe concurrenten op een driestopstrategie zaten.

Bij Renault ging de stop van Alonso moeizaam, waardoor hij enkele plaatsen verloor. Door het verschil in pitstopstrategie kon Michael Schumacher de leiding pakken in de wedstrijd na de tweede pitstop van zijn directe concurrenten. Rondenlang reden de Ferrari's achter elkaar aan de kop van het veld.

Alonso was goed op weg, maar in de 54ste ronde moest hij de auto aan de kant zetten. Dat was ook voor Sato het geval een paar ronden later door een opgeblazen motor. Felipe Massa schoot met hoge snelheid de bandenstapel in. Gelukkig bleek, nadat het stof was opgetrokken, het goed te gaan met hem.

Michael Schumacher kon de race redelijk rustig uitrijden en liet op het einde broer Ralf Schumacher nog wat meer terugkomen. Barrichello eindigde de race als derde.