Uitslag Spanje - Rusland

Maurice (mbn)
Om kwart voor negen Nederlandse tijd werd vanavond bij de wedstrijd tussen Rusland en Spanje afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Spanje.

De eerste helft begon met een overwicht voor Spanje, maar ondanks de aanwezigheid van het koningsduo Morientes en Raúl wist Spanje geen echte kansen te creëren. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Rusland wat dreigender, maar ook dit leidde niet tot doelpunten.

Scheidsrechter Meier leek de wedstrijd niet goed aan te voelen. Voor een aantal lichte overtredingen gaf hij alleen al in de eerste helft vijf gele kaarten. Uitblinker in de eerste helft was Alenitsjev. Met zijn dribbels wist hij twee kansen voor zichzelf te crëren, maar stuitte beide keren op de Spaanse keeper Casillas.

De tweede helft begon zoals het grootste deel van de eerste helft was verlopen, met het kabbelend heen en weer gaan van het spel. Al in de 58ste minuut was er een dubbele wissel bij Spanje. Baraja en Morientes werden vervangen door Alonso en Valerón. Valerón stond nog geen minuut in het veld toen hij het openingsdoelpunt wist te scoren.

Na de 1-0 probeerde Rusland meer druk te zetten naar voren. De Spaanse verdediging bleef echter redelijk makkelijk overeind en Spanje was aanvallend ook nog vrij gevaarlijk. Waar de Russen gevaarlijk leken te worden, werd vaak te ver doorgecombineerd.

Spanje – Rusland (1-0)
60’ Valerón 1-0

Geel: Baraja, Marchena, Abelda (allen Spa), Goesev, Smertin, Aldonin, Radimov (allen Rus)
Rood: Sjaronov (2x geel)

Opstellingen:
Spanje: Casillas, Puyol, Marchena, Helguera, Raúl Bravo, Etxeberria, Albelda, Baraja (Alonso), Vicente, Morientes (Valerón), Raúl (Torres)

Rusland: Ovtsjinnikov, Jevtsejev, Smertin, Sjaronov, Sennikov, Aldonin (Sytsjev), Alenitsjev, Mostovoj, Izmailov (Kariaka), Goesev (Radimov), Boelykin

Stand in Groep A

Griekenland132-1
Spanje131-0
Rusland100-1
Portugal101-2