Advocaat kiest vleugelsysteem

Maurice (mbn)
Na een gesprek met vier spelers van het Nederlands elftal heeft Dick Advocaat bekend gemaakt dat Nederland dinsdag tegen Duitsland met vleugelspitsen zal gaan spelen.

Zaterdagavond liet Advocaat doorschemeren toch voor een systeem met vleugelspitsen te gaan kiezen. Nadat zijn ideale systeem met een ruit op het middenveld in een paar oefenwedstrijden ongunstig uitviel en de vleugelspelers fit bleken, veranderde Advocaat al van mening. Voor een definitief besluit wilde hij echter wel met een kleine groep uit de selectie overleggen. Dat overleg heeft vandaag plaatsgevonden.

Advocaat vertelde: "Jullie moeten je niet te veel van dat gesprek voorstellen. Ik denk dat deze ploeg het beste met buitenspelers presteert. Maar tijdens oefenwedstrijden heb ik ook andere dingen geprobeerd. Daar zijn die duels voor. Maar dat mag geloof ik niet meer als ik iedereen moet geloven."

In de selectie zijn slechts drie vleugelspelers beschikbaar. Arjen Robben kon vandaag voor het eerst de volledige groepstraining meedoen, terwijl Andy van der Meyde vandaag uit voorzorg eerder op de training afhaakte. Marc Overmars traint maar één keer per dag vanwege zijn blessuregevoeligheid.