Albers tweede op de Lausitzring

Redactie FOK!frontpage
Mercedes-coureur Garry Paffet heeft de vierde DTM-race van dit seizoen op zijn naam geschreven. De Brit, die van de zevende startpositie was vertrokken, wist in de 21ste ronde de leiding over te pakken van de Zweed Ekström. Na een prachtig gevecht om de tweede plaats tussen Ekström en Albers wist de Zweed uiteindelijk de race op de tweede positie te beeindigen.

Albers die vanaf pole-position de race mocht starten verloor hem eigenlijk al in het begin. De Noord-Hollannder wist zijn eerst pole-position in zijn DTM-carierre niet te verzilveren. Al in de eerste bocht haalde Ekström hem in. Waarna ook Garry Paffet in de tweede ronde Albers inhaalde en hem naar de derde positie verwees.

De start was overigens een enorme chaos, waarbij oud F1-coureur Heinz-Harald Frentzen in aanraking met de bandenstapels kwam en zijn auto beschadigde.

Na de tweede pitsstop had Albers vijf seconden achterstand op Ekström, binnen tien ronden wist hij echter de achterstand goed te maken. Tot twee keer toe wist Albers zelfs de Zweed kortstondig voorbij te steken maar uiteindelijk kwam hij toch als derde over de streep.

Na vier races staat de Nederlander samen met Ekström gedeeld eerste in het kampioenschap met zeven punten voorsprong op Paffet en zelfs 21 punten voorsprong op de nummer vier, Martin Tomczyk.

Update:
Vanavond is bekend gemaakt dat Gary Paffet is gediskwalificeerd door de wedstrijdleiding. De Mercedes van Paffet viel direct na de finish stil en kon daardoor niet meer gewogen worden. Verder was er minder dan anderhalve liter benzine aan boord, de minimale hoeveelheid die verplicht is. Hierdoor is Mattias Ekström de winaar van de race op de Lausitzring en is Albers als tweede gekwalificeerd. Het team van Paffet is in beroep gegaan tegen de beslissing van de wedstrijdleiding.