Van 't Schip voorspelt halve finale

Maurice (mbn)
John van 't Schip voorspelt voor het Nederlands elftal een halve finale. Hij verwacht dat de finale gaat tussen Spanje en Portugal.

Gevraagd naar een voorspelling voor het EK vertelt hij dat hij het Nederlands elftal tot de halve finale ziet reiken: "Want Nederland heeft aardige spelers en kan daarmee een aardig team vormen. Ik hoop ook dat ze ver komen en met de mix met wat jonge jongens kan het misschien helemaal gaan leven. Iedereen zal zijn uiterste best doen. De sfeer moet goed zijn en ik denk dat het een goede groep is. De spelers hebben dingen voor elkaar over."

Over de spelers van Ajax, die hij wel kent van trainingen van 'zijn' team Jong Ajax, vertelt hij: "Het is hun eerste eindtoernooi met het Nederlands Elftal en geen van allen is van huis uit een vaste basisspeler. Ze zullen moet knokken om in het elftal te komen. Het EK kan natuurlijk de definitieve doorbraak betekenen."

Naast een finale tussen Spanje en Portugal, voorspelt hij ook nog eens de topscorer. Volgens Van 't Schip gaat dat Fernando Morientes worden.