Zonta maakt harde klapper op Monza

Redactie FOK!frontpage
Ricardo Zonta, testcoureur van Toyota, is vandaag hard gecrashed op het circuit van Monza. Zonta kon ongedeerd uit de totaal verwoeste bolide stappen.

Over de toedracht van het ongeval is tot op heden niet veel bekend. Het team heeft slechts medegedeeld dat Zonta bij het verlaten van de Parabolica (opkomen van het rechte stuk, red.) de controle over zijn auto verloor en van het circuit raakte. Hij ging vervolgens met ongeveer 330 kilometer per uur richting de bandenstapels. Gelukkig kon Zonta de wagen ongedeerd verlaten, de wagen was echter dusdanig beschadigd dat hij niet meer te reparen was en Zonta dus direct naar huis kon.

De Braziliaan is al meerdere malen bij zware ongelukken betrokken geweest. Toen hij nog voor BAR reed schreef hij meerdere malen een wagen af als gevolg van een zware crash. Zo crashte hij in 1999 bij het uitkomen van de beroemde Eau-Rouge op Spa-Francorchamps hard in de banden. Ook toen kwam hij met de schrik vrij. Op Interlagos in 2000 raakte Zonta echter gewond waardoor hij zijn zitje tijdelijk moest afstaan aan Mika Salo.

Het ongeluk van Zonta is deze week al weer de tweede crash op Monza. Gisteren nog ging Massa hard van de baan aan het einde van het rechte stuk toen de achterwielophanging van zijn Sauber het begaf. Ook Felipe Massa kon gelukkig zonder verwondingen zijn bolide verlaten.